štvrtok 29. septembra 2016

#dobrodružstvávStovežatej Praha 2016

Už to bude mesiac, čo sme strávili krásnych päť dní s mojím drahým a ďalšími dvomi párikmi animátorov v Prahe.

Lucka a Adam nás oslovili s touto ponukou už pár mesiacov dozadu, my sme však dlho nevedeli, ako to vlastne bude, kedy bude Miňo tu... no, ťažko sa niečo plánuje, keď máte vzťah na diaľku.
Nakoniec však Miňo rozhodne povedal: „Ideme! Ja to nejako vybavím.“ A naozaj, v robote si to vybavil u šéfa a tak sme sa teda vybrali na výlet do Stovežatej.

                                     

                                                                            Praha v kocke

Zvolili sme možnosť ísť autobusmi Student agency, čo je síce o trochu menej pohodlné ako vlak, ale vyšlo nás to o polovicu lacnejšie.
 
              
                výhľad z bytu
 
Ubytovaní sme boli v časti Anděl, v super bytíku za skvelú cenu, mali sme ho celý pre seba, každý mal vlastnú posteľ a mohli sme si variť, čo sme teda aj naplno využili.

Hneď po tom, ako sme sa ubytovali, sme sa išli pozrieť na Vyšehrad a stihli sme omšu v okúzľujúcej Rotunde sv. Martina (no uznajte, že je chutná!). 

                                 

Pofotili sme sa...

                                          

                                       

                                       

                                       

... a po pivku/kofole/limči sme išli na veľký nákup (samozrejme, do Lidla). Vyšlo nás to cca na 8€ na osobu a mali sme z toho tri večere a dvoje raňajky, takže sme mali aj spokojné brušká a pri tom sme neskrachovali.

                                       

Na druhý deň sme sa vybrali na Náplavku <3 kde sme mali ten najlepší karamelový cheesecake, zmrzlinu a bezkonkurenčnú levanduľovú limonádu!!!

                                      
                                                                           mňáááám
                                     

                                      

                                     

Asi hodinu sme sa tam pomotkali a následne sme sa prešli na Pražský hrad, pochodili celé Staré mesto, prešli cez Karlov most a po omši v Kostole sv. Jiljího sme celí zmorení a unavení prišli domov a spravili si večeru.

                                               

                                     

                                     

                                     

                                     

                                     



                                      

                                                  

                                           


           

             
 za túto fotku ďakujeme Baške, ktorá ohrozila svoj život a fotila nás z cesty, po ktorej chodili autá! :D

            
                                                   pred múzeom Apple rozdávali jabĺčka zdarma!

Nedeľu sme strávili v úspornom režime – po anglickej omši v kostole, kde sa nachádza Pražské jezulátko, sme sa vybrali smer Petrín. Bol tam straaaaašne dlhý rad na tú zubačku, ale my sme mali Dobble, takže sme stáli v rade a popritom mastili. Na rozhľadňu sme síce nešli, lebo sme boli leniví bolo teplo a malo to trilión schodov, ale navštívili sme Zrkadlové bludisko, ktoré nás šokovalo svojou krátkosťou :D ale nič to, máme zážitok.

 













Deň sme zakončili v čajovni, kde sme opäť drvili Dobble, dali si čaj a vodnú „dýmku“ a doma sme si po večeri zahrali Osadníkov.
V pondelok sme sa odčlenili od zvyšku našej posádky a rozhodli sme sa konečne navštíviť obrovský Kostol sv. Mikuláša, ktorý sme tri dni obchádzali a štyrikrát sme k nemu prišli z inej strany, že „čo je toto za kostol???“ Najprv nám bolo ľúto dať 70Kč za vstup do kostola, ale dobre, že sme sa nakoniec ulakomili. Krásny interiér, dokonca najvyšší v Prahe! a neopísateľná atmosféra. A ja som to nakoniec mala za 50Kč, lebo mi šokujúco uznali ISIC, čo sa v Česku stáva len málokedy.

                                 

                                           

                                    "postav sa tam, aby bolo vidno, aké sú tie sochy veľké" 

Po tom ako sme išli na obed do Budvarky (a dali si zabaliť koláč), sme zakotvili v Letenských sadoch, kde si rozložili deku a pustili sa do koláča.
Odtiaľ sme sa vybrali na Argentinskú ulicu, kde sa nachádza Laser game aréne a tu sme sa už stretli so zvyškom. Mali sme rezervované tri hry... bola škoda, že nám tam dali dvoch cca 13-ročných cudzích chlapcov, ktorí tam chodia asi každý deň, lebo nás drvili jedna radosť. Trochu mi to znechutili, lebo každých 10 sekúnd som bola mŕtva, ale inak dobre. Zahrali sme si všetci proti všetkým, potom na dva tímy a nakoniec páry proti párom.

                                   

Deň sme zakončili omšou v Kostole sv. Františka z Assisi, ktorý sa nachádza hneď pri Karlovom moste a opäť sme znížili priemerný vek zúčastnených. Doma sme sa najedli, zahrali si Kenta (až do času, kedy sme nemuseli skončiť, lebo očividne sme boli príliš hluční) a skočili na pivko do neďalekej reštaurácie/krčmy.
Posledný deň sme sa už len pobalili, poupratovali, zašli na obed a pobrali sa na Florenc, odkiaľ nám išiel autobus do Želivu (a Miňovi do BA).

Celkovo hodnotím tento výlet na výbornú - jednoducho skvelá spoločnosť, krásne mesto, super počasie a veeľa možností kam ísť a čo si pozrieť. Veľmi sme ocenili jednoduchý systém metra, vďaka ktorému sme sa dostali všade kam sme chceli veľmi rýchlo a bez väčších ťažkostí.

                                

Aj touto cestou ďakujem všetkým zúčastneným a dúfam, že si to ešte niekedy zopakujeme!

Za fotky ďakujem Baške, Filipovi a môjmu milému.

Majte krásny deň a choďte do Prahy!
Kika 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára